2015. július 13., hétfő

Whiskys barbecue szószos rakott zöldbab



Szeretem az olyan ételeket amik egy kicsit mások. Mr. Mézeskalács is szereti. A  gyerekek nem feltétlenül, de mivel ők a zöldbabot sem kultiválják így nyugodtan kiélhettem magam:) A Lidlben lehetett most kapni whiskyvel felturbózott barbecue szószt. Nagyon bejött az íze, magában is, zöldbabbal is.:)

Whiskys barbecue szószos rakott zöldbab

Hozzávalók:
  • 1 kg zöldbab
  • 50 dkg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 tojás 
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 ek. whiskys barbecue szósz/sima barbecue szósz
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só 
  • bors
  • olaj
A kockákra vágott hagymát olajon üvegesre párolom, ráteszem a felaprított fokhagymát, majd a darált húst. Nagy lángon megpirítom, sóval, borssal ízesítem.
A zöldbabot forrásban lévő sós vízbe dobva kb. 10 percig főzöm, majd leszűröm.

A tejszínt, tojást, barbecue szószt, sót és borsot összekeverem.

Egy tepsi aljára kevés olajat öntök és a zöldbab felét elterítem benne. Ráteszem a darált húst, majd befedem a maradék zöldbabbal. Leöntöm a tejszínes szósszal, és befedem a reszelt sajttal.

180 C-ra előmelegített sütőben addig sütöm míg a sajt meg nem pirul a tetején, kb. 30-40 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...